....usměvavé oči....

Proč sis jí nevšiml?

24. 4. 2012 20:53

Byla tam. Nenápadně. Nevnucovala se Tvému pohledu, přesto jsi měl možnost ji vidět. Spatřit ji a radovat se z její přítomnosti. Obdivovat její krásu, její svěžest a její nezdolnou trpělivost být stále a pořád jen na tom jednom místě. Skromně k Tobě nakláněla svou zlatou hlavu. Toužila po Tvé pozornosti. Přála si, aby sis jí všiml.

Ale Ty nic. Zcela nevšímavě jsi kolem ní prošel. Ani pohledem jsi o ni nezavadil. Šel jsi dál, zahleděn do sebe a svých myšlenek, očima jsi těkal po zemi a nevnímal jsi své okolí. Proč sis jí nevšiml??? Proč ses na ni ani nepodíval?? Proč jsi ji nepochválil a neradoval se z její krásy?!

Každý den míjíme nádherné věci kolem nás. Ať se jedná o stromy, nebe, květiny, lidské oči a úsměvy, barvy, tvary,… Bůh stvořil svět nádherný, rozmanitý. My však zahleděni sami do svého nitra kráčíme uprostřed krás aniž bychom si jich všimli. Proč je ten svět tak krásný? Není to snad právě proto, abychom se my, lidé stvoření k obrazu Jeho, mohli na tu nádheru dívat a radovat se z ní? Neměli bychom být vděčni, že je tolik barevného a pestrého okolo nás?

Proč sis teda, Ty, můj příteli, nevšiml té jasně žluté kvetoucí pampelišky podél cesty? Proč se nerozhlídneš? Mohl bys přeci vidět tolik krásného, zažít spoustu nádherných okamžiků při pozorování přírody, lidí, celého světa…

 

Dívej se okolo sebe a uvidíš mnoho věcí, za které můžeš každodenně děkovat.

 

Zobrazeno 1374×

Komentáře

rafael

Ano, Tobě Pane, chvála, sláva a dobrořečení za to, že nám chystáš takové malé velké důkazy lásky... Protože kdo jiný nám může dát louku plnou květin, růžový západ slunce a nebe plné hvězd za jediný den? :)

suposlav

Krásně napsané, každý den takhle z jara, když chodím kolem rozkvetlých keřů a stromů, tak si k těm květům přičuchávám - je to úžasné :-)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio