....usměvavé oči....

Hledám pokoj! Zn.: Spěchá

7. 12. 2011 19:43
Rubrika: Zápisky z autobusu | Štítky: advent , pokoj

Všichni o něm mluví, všichni o něm píší… Ano, je to advent. Před Vánoci se to hemží zprávami o tom, jak lidé zapomínají na pravý smysl Vánoc. Všichni se jenom honí za nákupy, úklidem,.. A nikdo neposlouchá to, co říkají všichni moudří lidé – během adventu se máme zklidnit, ztišit, připravit. Zastavit se. Možná i ohlédnout a hodnotit. Nebo spíš vyhlížet a očekávat? Je to opravdu fajn, taky o tom ráda mluvím a čtu.

Jak to mám ale udělat? Opravdu hledám ten pokoj! Klid a ticho. Chtěla bych se věnovat modlitbě. Četbě zajímavých knížek. Chtěla bych vklidu jít na advetní koncert. Chtěla bych… Ale jak? Před Vánocemi mají na nás, studenty, všichni spoustu nároků. Do 23. prosince u nás probíhají zápočty. Takže teď rychle doháním psaní spousty seminárek, vytvářím portfolia, sháním zápisky, zpracovávám otázky, měla bych se začít učit,… A kde v tomto shonu mám najít čas na ztišení? Kde mám nalézat pokoj a klid? Myslím, že dost podobně to mají i lidé pracující (to však budu moci zhodnotit až za pár let).

A tak hledám, prosím a doufám, že zas všechno bude vpořádku. Že se opět vrátí to dětské radostné očekávání, nadšení z rozsvícených svíček a ta pravá klidná atmosféra Vánoc. Aspoň teď, během adventu, bych chtěla zase být tím naivním dítětem s velkýma očima plnýma očekávání.

Tím končím své vylévání srdíčka a jdu se věnovat něčemu do školy. A pro náznak zklidnění a adventu si k tomu alespoň zapálím svíčku. S vůní vanliky. ;) A Vám všem, kdo jste sem zabloudili a dočetli jste až sem, přeju radostné a pokojné prožití adventu i vánočních svátků!

Zobrazeno 1775×

Komentáře

růžetrnitá

Kdo hledá najde.
(třeba i tam, kde se to zdá nemožné)
Hodně pokoje a radosti do všeho, co děláš - jen to přijmout.

Kupička

Díky moc! :)

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio