....usměvavé oči....

(Ne)Nosím černý brejle

26. 7. 2012 19:21

Sedíš na protější sedačce. Vidím Tě. Vidím Ti do obličeje, rozeznávám Tvůj úsměv…ale jedno mi nedovolíš. To, po čem toužím ze všeho nejvíc. Nesmím se Ti podívat do očí. Proč? Bojíš se? Máš strach? Ne?! Tak proč je skrýváš? Proč se neustále schováváš za ty protivné černé brýle???

Když nad tím tak přemýšlím, možná že nacházím vysvětlení, proč nerada telefonuju a skypuju. Prostě mi vadí mluvit s člověkem a přitom mu nevidět do očí. Začínám chápat, proč se o očích říká, že jsou oknem do duše. Proč právě oči? Vždyť celým tělem a slovy dokážeme říct spoustu věcí. Ale oči nám prozradí nejvíc. Protože pokud říkám milá slova, sladce se usmívám, vřele tisknu ruku, ale dívám se u toho někam do dáli, není to upřímné. Právě oči prozradí, jak to s námi dotyčný opravdu myslí. Tak to aspoň vnímám já.

Chápu lidi, kteří musí nosit tmavé brýle kvůli různým nemocem a podobně. Nerozumím už ale tolik tomu, proč lidé nosí tmavé brýle celý den, ať svítí sluníčko nebo prší, ať je světlo nebo tma, ať jsou v horách, na louce nebo třeba v kuchyni. Bojí se Ti lidé snad něčeho? Bojí se, že by je někdo mohl „prokouknout“? Nebo je to prostě jen jejich image?

Nevím, možná že jednou udělám sociologický průzkum týkající se důvodů, proč lidé nosí sluneční brýle. Do té doby pro mě zůstanou nejspíš nuceným doplňkem při jízdě na kole  (opravdu nejlépe odchytí většinu protiletících drobností, které při nárazu do oka umí být dost nepříjemné), při jehož odložení si vždycky oddychnu. A není to jen proto, že ze své optimistické podstaty nerada vidím svět o pár odstínů tmavší.

Zobrazeno 765×

Komentáře

Klaudie

Hééj, dobrej výraz v odrazu :-D

Kupička

:D Všímavá holka! ;)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio